Telefon022 40-29-74
069-891-999

Adresastr. Bănulescu Bodoni 59.
ASEM Bl.F et.6 Oficiu 609

Olga TABUNȘCIC, dr., conf.univ.

Motto: De la cunoștințe la acțiune, de la experiență la excelență.

Titlul profesional: Director Centrul de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică (CCDCAP), ȘFC ASEM; dr., conf.univ., departamentul „Comerț, Turism și Alimentație Publică”, ASEM.

Domeniul de expertiză: Tehnologia preparării produselor culinare, Metodologia de elaborare a fișelor tehnologice și de calcul pentru preparatele culinare, Organizarea proceselor de producție și servire, Analiza costurilor, Planificarea meniurilor și optimizarea ofertei, Igiena și sanităria, Controlul calității materiilor prime și produselor finite.

Experiență: Experiență științifico-didactică la CNC al ASEM (1987-2001) și ASEM (2001 – prezent). Inginer tehnolog la Asociația de Alimentație Publică, or. Tiraspol (1984-1987). Director al Centrului de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică (2007- prezent).

Certificări și acreditări: Diplomă de gradul II la primul Festival - Concurs al bucătăriei moldovenești în cadrul Expoziției Internaționale «Food & Drinks. Food Technology” ( 2003). Diplomă de onoare din partea Ministerului Economiei și Comerțului din Republica Moldova (2005). Participantă la al doilea Simpozion internațional Terra Madre și Slow Food, orașul Torino, Italia (2006). Diplomă din partea Ministerului Educației (2013). Diplomă de gratitudine pentru performanțe remarcabile în activitatea profesională, contribuție substanțială la pregătirea specialiștilor de inaltă valoare profesională , ASEM (2021). Diplomă din partea Primăriei mun. Chișinău pentru contribuția semnificativă la elaborarea Ghidului metodologic privind organizarea și planificarea alimentației elevilor din instituțiile de invățământ primar, gimnazial și liceal, precum și pentru profesionalismul, dedicarea și aportul valoros la imbunătățirea calității alimentației pentru copiii din mun. Chișinău (2025).

Studii: Universitatea Tehnică din Moldova, facultatea Tehnologia alimentației publice, specialitatea Tehnologia și organizarea alimentației publice (1979-1984), Școala doctorală ASEM , specialitatea științifică 521.03. Economie și management în domeniul de activitate (2015-2019). Conferențiar universitar (2021), Evaluator de competențe profesionale (Fundația F.P.I.P – Viitor), județul Brașov (2021-2022), Formator(Fundația F.P.I.P – Viitor), județul Brașov (2021). Cursuri de formatori pentru agroturism „Dezvoltarea Turismului Rural în Moldova” Varșovia, Polonia (2001), Centrul de Perfecționare al Universității Tehnice din Moldova - Cursuri de perfecționare „Bazele tehnologiei și măiestriei pedagogice” (1996-1997), Academia de Studii Economice, București, catedra „Merceologie și Managementul Calității” Specializare „Metode actuale de cercetare a calității produselor agroalimentare” (2003), Implimentarea Sistemului de Siguranță a Alimentului bazat pe principiile HACCP USAID United States Agency International Development în cadrul Proiectului PDBA (2008) Institutul de perfecționare a specialiștilor din comerț, Kiev, Ucraina Cursuri de instruire în domeniul organizării alimentației publice (1986).

Abilități-cheie: abilități academice și didactice (cunoștințe teoretice solide în domeniul alimentației publice, capacitatea de a elabora și transmite informații tehnico-științifice, competențe în formarea și instruirea profesională a personalului, elaborarea materialelor didactice și standardelor de lucru); experiență practică și leadership profesional (experiență în gestionarea activităților de producție și servire, coordonarea echipelor multidisciplinare în medii dinamice, dezvoltarea culturii organizaționale bazate pe excelență operațională, abilități de mentorat și dezvoltare a resurselor umane); management operațional și financiar (organizarea eficientă a proceselor de producție și deservire, planificarea resurselor și optimizarea fluxurilor de lucru, controlul bugetelor și analiza costurilor operaționale, gestionarea relațiilor cu furnizorii și partenerii de afaceri); strategie, inovație și dezvoltare (inovație în conceperea meniurilor și diversificarea ofertei gastronomice, adaptarea la tendințele actuale din alimentația publică (digitalizare, sustenabilitate).

Cursuri predate: Tehnologii Culinare,Tehnologia produselor de cofetărie și patiserie, Organizare și gestiunea unităților de alimentație public, Economia unităților de alimentație publică, Proiectarea unităților de alimentație publică, Alimentația dietetică și de profilaxie.

Cursuri