Pregătire Bucătar
Programul de învățământ al cursului este destinat persoanelor care își doresc să beneficieze de o formare profesională cu calificare de bucătar . Acest program este valorificat într-un termen de 16 săptămâni.
Competențele se capătă în cadrul orelor de curs, practice și de laborator la următoarele discipline:
- Sanităria și igiena în unitățile de alimentație publică;
- Utilajul tehnologic în unitățile de alimentație publică;
- Tehnologia preparatelor culinare;
- Tehnologia produselor de cofetărie;
- Etica și psihologia profesională;
- Evidența și gestiunea în unitățile de alimentație publică;
- Organizarea proceselor de producere și deservire în unitățile de alimentație publică;
- Tehnici de calcul a produselor în alimentația public;
- Protecția muncii.
Lecțiile și lucrările de laborator se vor petrece în Centrul de Instruire al specialiștilor din alimentația publică din bl E. Centrul este dotat cu cel mai performant utilaj și echipamente. Profesorii sunt profesioniști, care au experiență nu numai în a instrui, dar activează și în unități de profil și cunosc bine lucrurile din practică.
Stagiile de practică se vor desfășura în baza contractelor, încheiate cu unitățile de profil din domeniul respectiv. În perioada practicii participanții la programul de studii vor fi integrați în unități de alimentație și instruiți de personal profesionist.
Absolvenții cursului pot activa în calitate de bucătar, bucătar-cofetar.